Zweetvoeten in sportschoenen

Sport in coronatijd

Nu wij wegens de coronacrisis allemaal aan huis gekluisterd zijn en de meeste sportactiviteiten on-hold zijn gezet zijn veel sporters gedwongen om naar alternatieven te kijken.

Fitness apparaten zijn niet aan te slepen maar ook wordt er individueel (of in kleine groepjes) ook veel aan jogging gedaan. Een prima alternatief voor iemand die zijn of haar conditie op peil wil houden en het is niet nodig om dure apparatuur aan te schaffen. Het enige wat je nodig hebt is een outfit die je veel bewegingsvrijheid geeft en een paar goed hardloopschoenen.

Hardloopschoenen

Deze laatste komen in vele soorten en maten maar hebben vaak allemaal een paar dingen gemeen. Want ze moeten licht zijn en veel demping bieden. Doordat ze deze eigenschappen moeten hebben worden deze schoenen veelal van hele lichte materialen gemaakt. Veelal synthetisch en slecht ademend.

Helaas brengt dit in veel gevallen dan toch wel; randverschijnselen met zich mee waardoor de vochthuishouding van voet en schoen niet optimaal is.

Zweetvoeten als resultaat

Het resultaat is vaak zweetvoeten met als gevolg stinkende schoenen en stinkende voeten. Als het een simpele kwestie van voeten wassen is om hiervan af te komen dan zou dit geen probleem zijn want dan zet je simpelweg je schoenen op een plaats neer waar niemand er last van heeft. Maar helaas gaat dit niet altijd op. Want die geur wordt vaak veroorzaakt door schimmels en/of bacteriën die zich tegoed doen aan jouw zweetvoeten en huid resten die in je schoenen achterblijven. Hierbij komend bestaat er ook een grote kans dat je deze organismen meeneemt naar je dagelijkse schoenen waardoor deze ook kunnen gaan stinken.

Een broeinest dus. Je kunt dit oplossen door je schoenen en voeten te behandelen met een antibacterieel middel zoals PediFris®. Hiermee zorg je dat je schoenen fris blijven en als ze stinken heb je de geur er in een mum van tijd weer uit verdreven.

Dit middel is online te verkrijgen via de site PediFris.nl/zweetvoeten. Op deze site wordt ook nog PediSpray® aangeboden welke ervoor zorgt dat je voeten minder transpireren. Op het moment van schrijven kan je ook nog eens gebruik maken van een aantrekkelijke 2+1 aanbieding.