Verduurzaam een kantoorruimte met de juiste inrichting!

De lijst met ingrediënten voor een duurzame kantoorinrichting is eindeloos. Van planten en bamboe tot het verbannen van printers en LED verlichting, het zijn allemaal kleine aanpassingen die kunnen bijdragen aan het verduurzamen van jouw kantoor. Duurzaamheid is dé trend van het moment voor zowel bedrijven als particulieren. Steeds meer bedrijven richten zich op duurzaam ondernemen en in elke ruimte is tegenwoordig wel een plant te vinden. Toch is het lastig om jouw kantoorkamer om te toveren tot een milieuvriendelijke werkplek en daarom hebben wij de do's en de don'ts op een rijtje gezet.

Ga voor LED verlichting

Een groot deel van de week brengen we tijd door op kantoor en tijdens de donkere maanden is het aanzetten van lampen heel snel gedaan. Niet doen! Het is slecht voor de zakelijke portemonnee én het milieu. De LED lamp is de ideale oplossing! LED lampen zijn duurzaam en zorgen voor een moderne en luxere uitstraling.

Groene planten zorgen voor een inspiratie-boost

Zorg voor voldoende planten in je kantoorruimte. Deze zijn namelijk niet alleen milieubewust, maar geven ook nog eens een inspiratie-boost. Groene planten maken ons productiever, gezonder en ze verminderen stress. Onze groene planten verdampen namelijk water en zorgen ervoor dat de lucht wordt gefilterd van stofdeeltjes en andere schadelijke stoffen.

Eerlijke koffie is een stuk lekkerder

Eenmaal bezig met het verduurzamen van een kantoorruimte? Dan kun je het beter meteen goed doen! Koffie is onmisbaar op kantoor en dient voor veel medewerkers als brandstof. Bij een duurzame kantoorruimte mag eerlijke en verantwoorde koffie niet ontbreken. Het drinken van eerlijke koffie geeft nét dat extra beetje goed gevoel, wanneer je weer eens staat te kletsen bij het koffiezetapparaat.

Zorg voor de juiste afvalverwerking

Tijdens kantooruren wordt er flink wat afval geproduceerd en daarom wordt het scheiden van afval steeds belangrijker. Los van het feit dat afval scheiden goed is voor het milieu, zorgt het scheiden van afval ook voor langere kosten. Bijna de helft van de Nederlandse bedrijven besteed weinig tot geen aandacht aan de juiste afvalverwerking. Zorg ervoor dat het scheiden van afval op kantoor eenvoudig is door meerdere containers te plaatsen op één punt. Op deze manier hoeven medewerkers niet ver te lopen om afval weg te gooien.

Kies de juiste kleuren voor de kantoorinrichting

Huur jij of wil jij een kantoorunit of kantoorruimte huren met veel licht? Zorg dan voor een rustige inrichting en kies voor licht meubilair in combinatie met natuurtinten. Als je liever een warm gevoel wilt creëren op kantoor, dan moet je kiezen voor donkere tinten. Voeg tot slot groene kantoorplanten toe aan de inrichting en je bent klaar.

Ga aan de slag!

Heb jij na het lezen van dit artikel voldoende inspiratie gekregen om jouw kantoorruimte te verduurzamen? Als elke onderneming een van bovenstaande tips gaat toepassen, komen we samen elke dag een stap dichterbij om de wereld te verbeteren. Weet je niet goed waar je moet beginnen of wil jij de inrichting van jouw kantoor uitbesteden? De experts van SKEPP denken graag met je mee of neem eens een kijkje in de webshop.