Populaire producten bij krachttraining

Ben je veel aanwezig in de sportschool en actief bezig met krachttraining? Dan heb je jezelf waarschijnlijk sportieve doelen gezet waarbij je de lat steeds wat hoger legt. Waarschijnlijk wil je tijdens je training ook goed presteren en zal je er alles aan doen om dit ook mogelijk te maken. Dat betekent regelmatig leven, goed letten op de samenstelling van je voeding en gebalanceerd en gevarieerd eten. Toch zijn er momenten dat je wat extra's kunt gebruiken of je hebt je het idee dat je nog beter en nog sneller je doelen kunt bereiken. Dan zijn er een aantal populaire producten die je hierbij kunnen helpen. Ben je geïnteresseerd in natuurlijke en veilige supplementen, speciaal voor krachttraining? We leggen de werking van een aantal van de belangrijkste supplementen, zoals creatine, BCAA powder en weightgainer aan je uit. We vertellen tevens wat ze doen en welke voordelen jij van ze ondervindt.

Wat doet creatine?

Creatine is een lichaamseigen en natuurlijke stof, dat vooral voorkomt in dierlijk voedsel. Je lichaam haalt het uit je dagelijkse voeding of maakt het zelf aan, met een aantal aminozuren als basis. Creatine is belangrijk voor de energiehuishouding van je lichaam. Je weet zelf hoeveel energie je verbruikt bij krachttraining. Zeker als je intensief traint en elke week vorderingen wil zien, kan je lichaam een hogere behoefte aan creatine hebben. Als je vegetarisch of veganistisch bent, is creatine sowieso een stof die in je dagelijkse voeding minder voorkomt. Een creatine supplement is dan zeker geen overbodige luxe.

Wat doet BCAA powder?

BCAA powder bestaat voor een groot deel uit de zogenaamde BCAA-aminozuren, isoleucine, leucine en valine. Ongeveer 70% van je spiereiwit bestaat uit deze drie aminozuren. Ze komen in je normale voedsel voor, maar vaak niet in de meest optimale concentraties. Bij krachttraining is het opbouwen van gezond en sterk spierweefsel essentieel. BCAA powder geeft je de juiste bouwstoffen, in de meest optimale verhouding. Met BCAA powder geef je je lichaam waar het tijdens krachttraining het meeste behoefte aan heeft. BCAA powder is gemakkelijk te doseren, zodat je het onderdeel kan maken van een eiwitshake die je na of voorafgaand aan je training tot je neemt.

Hoe kan een weightgainer je helpen?

Het kan voorkomen dat je te weinig spiermassa aanmaakt en te weinig aankomt tijdens krachttraining. Een weightgainer kan je hierbij helpen. Een weightgainer bevat niet alleen de nodige bouwstoffen voor het kweken van spiermassa, maar ook snelle koolhydraten en vetten die je lichaam nodig heeft om de juiste mate van energie te leveren en je trainingssessie langer vol te houden. Een weightgainer bestaat uit energierijke bestanddelen en heeft een hoog eiwitgehalte. Gebruik een weightgainer ook zeker als je langdurig ziek bent geweest en je conditie en lichaamsgewicht weer op het oude niveau wilt brengen.

Bestel je supplementen voor krachttraining online

Creatine, BCAA powder en een weightgainer als Mammoth Mass bestel je heel eenvoudig online. Een goede leverancier werkt alleen met de allerbeste preparaten, die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Let daarom goed op bij wie je je supplementen bestelt.