Contactlenzen

Zie je niet goed, of draag je nu een bril, maar bevalt dat je niet. Kies dan eens voor contactlenzen.

Kies je voor zachte contactlenzen dan kun je kiezen uit verschillende soorten zoals daglenzen, weeklenzen of maandlenzen.

Daglenzen zitten per stuk verpakt in een houdertje met lenzenvloeistof. Dit is eigenlijk de mooiste manier van lenzen dragen, maar ook wel meteen het duurste. Maar bestel je daglenzen online dan valt de prijs best mee, dus eigenlijk kan iedereen tegenwoordig daglenzen dragen omdat ze dus betaalbaar zijn.

Weeklenzen kun je maximaal 2 weken dragen voordat je ze moet vervangen. Weeklenzen zitten ook erg fijn, ze zijn vaak ook dunner dan maandlenzen en laten veel zuurstof door.

Maandlenzen zijn echter de meest populaire en meest verkochte zachte contactlenzen van dit moment. Maandlenzen zijn vaak ook goedkoper dan weeklenzen of daglenzen.

Alle zachte contactlenzen zijn verkrijgbaar in sferische, torische als multifocale uitvoering. Je kunt zelfs kleurlenzen bestellen in de kleuren blauw, bruin, grijs of groen mocht je dat willen. Het laatste nieuwe op contactlenzen gebied zijn de meekleurende lenzen. Deze lenzen worden automatisch donker als er veel licht is en ontkleuren weer automatisch als er weinig licht is. Deze meekleurende lenzen zijn dus ideaal voor personen die snel last hebben van fel licht.

Bij weeklenzen en maandlenzen dient men wel lenzenvloeistof aan te schaffen om de contactlenzen te onderhouden. De lenzenvloeistof kan men gebruiken om de lenzen in te zetten. Verder dient de lenzenvloeistof er voor om de lenzen te bevochtigen, te reinigen en te desinfecteren. Het goed onderhouden van je contactlenzen is namelijk heel belangrijk om je lenzen helder te houden. Hou je je contactlenzen niet goed of voldoende schoon dan zullen eiwit en vuil zich gaan hechten aan het lensoppervlak, je lenzen worden dan niet alleen wazig, maar zullen ook te weinig zuurstof doorlaten.

Wil je meer informatie over contactlenzen, dan kun je altijd een deskundige zoals een opticien om advies vragen!